Blaser – Lastuamisnesteet ja leikkuuöljyt metallintyöstöön

Kiinnostaisiko työstäminen?
Blaser Swisslube jälleenmyyjäsi Edufix oy

Ekologinen ja käyttäjäystävällinen Blaser

blaser-lastuamisneste-edufix-mulju-leikkuuneste

Lastuamisnesteisiin suhtaudutaan teollisuudessa kahdella tavalla: joko välinpitämättömästi tai sitten näiden nesteiden merkitys tuotantoprosessissa on huomattu. Lastuamisnesteiden välinpitämätön käsittely aiheuttaa monia teknisiä ja työhygienisiä ongelmia, joista puolestaan syntyy kustannuksia ja hankaluuksia tuotannossa.

Lastuamisnesteen aiheuttamat ekologiset ongelmat perustuvat lähinnä nesteen hävittämiseen: loppuun käytetyt nesteet ovat jätteitä, joiden hävittäminen on myös merkittävä kustannuserä. Tähän kuluerään voidaan vaikuttaa vähentämällä hävitettävän jätteen määrää käyttämällä pidemmän käyttöiän omavaa nestettä. Välttämällä riskialttiita raaka-aineita alunperinkin, voidaan myös vaikuttaa jätenesteen koostumukseen huomattavasti. Blaser raaka-aineiden valinnassa pyritään välttämään potentiaalisen riskin sisältävien aineiden käyttöä.

Yleensä puhtaat perusöljyt ovat varsin pitkäikäisiä ja stabiileja, mutta tilanne muuttuu oleellisesti, kun ne sekoitetaan veden kanssa emulsioksi tai synteettiseksi liuokseksi. Veden mukana nesteeseen tulee biokomponentti, joka tarjoaa otollisen kasvualustan erilaisille mikro-organismeille. Tästä syystä nesteet yleensä lisäaineistetaan ns. biosiideillä (säilöntäaineilla), joilla estetään mikrobikasvua nesteessä. Usein käyttäjien mahdollisten iho-ongelmien taustalla on henkilökohtaisten ominaisuuksien lisäksi nesteessä käytetyt kemikaalit mukaan lukien bakterisidit. Markkinoilla on myös nesteitä, joissa ei ole käytetty bakterisideja, vaan niiden stabiliteetti on saavutettu luonnollisin menetelmin kasvattamalla nesteessä harmittomia bakteereja siten, ettei nesteessä ole elintilaa ns. ekologista lokeroa haitallisten bakteerien kasvulle. Tämä vaatii tarkkaa tietoa nesteen rakenteesta, bakteereista sekä niiden elinloista.

Blaserin Liquid Tool, neste ilman bakterisideja, on todistanut toimivuutensa ja käyttäjäystävällisyytensä viimeisten 40 vuoden aikana. Blaser lastuamisnesteillä on optimaalinen pH (ihokontaktit) ja Blaser testaa kaikki lastuamisnestetuotteensa ulkopuolisille puolueettomilla laboratorioilla mahdollisten ihoärsytysten varalta.

SOITA / CALL US
KARTTA / MAP